Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
12.02.2009  

Predstavitev Slovenije na multikulturnem festivalu v Canberri in na filmskem festivalu EU

Te dni se Slovenija ponovno - zdaj že tretje leto zapored - uspešno predstavlja v okviru Nacionalnega multikulturnega festivala v Canberri. Minulo soboto, 7. februarja 2009, se je s svojo stojnico predstavila na skupnem evropskem promocijskem projektu Evropska ulica. Letos je pri projektu sodelovalo dvajset držav članic EU ter Delegacija Evropske komisije, za predstavitev Slovenije na slovenski stojnici pa sta ponovno poskrbela Veleposlaništvo Republike Slovenije in potovalna agencija Beyond Slovenia.

Slovenija se bo v prihodnjih dneh s filmom Instalacija ljubezni predstavila tudi na filmskem festivalu EU z naslovom Okna na Evropo, ki letos prvič ne poteka le v Canberri, ampak tudi v Sydneyu in Brisbanu. V vsakem mestu bo film prikazan dvakrat in sicer:

• v Canberri v kinematografu Dendy Cinemas v soboto, 14. februarja ob 14.30, in v nedeljo, 15. februarja ob 14.00;
• v Sydneyu v kinematografu Dendy Cinemas Opera Quays v soboto, 21. februarja ob 14.30, in v nedeljo, 22. februarja ob 14.00;
• v Brisbanu v kinematografu Dendy Cinemas Portside v soboto, 28. februarja ob 14.30, in v nedeljo, 1. marca ob 14.00.

Na veleposlaništvu imamo na razpolago še nekaj vstopnic za projekciji v Canberri, v prihodnjih dneh pa pričakujemo tudi vstopnice za projekcije v Sydneyu in Brisbanu. Vstopnice za projekcije v Sydneyu bomo takoj, ko jih prejmemo, posredovali Generalnemu konzulatu Republike Slovenije v Sydneyu.

Vse zainteresirane vabimo, da se za vstopnice obrnete na Veleposlaništvo RS v Canberri (za projekcije v Canberri in v Brisbanu) ali na Generalni konzulat RS v Sydneyu (za projekciji v Sydneyu).