Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
26.05.2009  

Obvestilo veleposlaništva o novostih glede podaje vloge za pridobitev potne listine Republike Slovenije

Republika Slovenija bo z 28. junijem 2009 pričela z izdajo potnih listin z biometričnim elementom prstnih odtisov.

Pričetek izdajanja novih biometričnih potnih listin ne vpliva na veljavnost že izdanih potnih listov, kar pomeni, da trenutno veljavnih potnih listov ni potrebno menjati do poteka njihove veljavnosti.

Vlogo za novi potni list z biometričnim elementom prstnih odtisov bo potrebno vložiti osebno na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Canberri, možnost podaje vloge v času konzularnih ur v drugih avstralskih krajih pa bo uvedena nekoliko kasneje.  

Časovnica prehoda na potne listine z biometričnim elementom prstnih odtisov:

  • do 3. junija 2009: vloge za potne liste kot jih poznamo danes (biometrični potni list brez elementa prstnih odtisov) se do omenjenega datuma lahko podajo pri veleposlaništvu v Canberri, Generalnem konzulatu v Sydney in v času konzularnih ur v drugih avstralskih krajih;
  • od 3. do 28. junija 2009: v tem časovnem obdobju se vlog za potne liste zaradi prehoda na nov sistem ne bo sprejemalo;
  • od 28. junija 2009 naprej: pričetek izdajanja potnih listov z biometričnim elementom prstnih odtisov; vloge bo potrebno vložiti osebno na veleposlaništvu v Canberri, možnost podaje v času konzularnih ur v drugih avstralskih krajih pa bo uvedena nekoliko kasneje.