Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
18.02.2008  

Predstavitev na Multikulturnem festivalu in Festivalu evropskega filma

V času med 8. in 17. februarjem 2008 je v Canberri potekal tradicionalni Multikulturni festival, v okviru katerega se je med državami s celega sveta v sklopu dejavnosti Veleposlaništva Republike Slovenije uspešno predstavila tudi Slovenija.

Festival evropskega filma »Okna v Evropo« je 8. februarja odprl prav slovenski film Pod njenim oknom. Na otvoritveni slovesnosti, ki so se je udeležili visoki avstralski gostje, predstavniki slovenske skupnosti in diplomatski predstavniki držav EU in ostalega sveta, sta zbrane goste pozdravila g. Gregor Kozovinc, začasni odpravnik poslov veleposlaništva RS ter g. Bruno Julien, ambasador in vodja Delegacije Evropske Komisije v Avstraliji. V uvodnem govoru je g. Gregor Kozovinc posebej izpostavil pomen letošnjega leta kot evropskega leta medkulturnega dialoga ter simboličnost datuma začetka festivala – 8. februarja, ki je obenem slovenski kulturni praznik.

V soboto 9. februarja se je Slovenija predstavila širši javnosti tudi s stojnico v okviru »evropske ulice«. Projekt je bil namenjen predstavitvi in spoznavanju EU in znotraj nje posameznih držav članic. V slovenskem paviljonu so bile obiskovalcem na voljo različni promocijski materiali in informacije o naši državi. Paviljon je bil izjemno dobro obiskan, obiskovalci pa so pokazali velik interes za Slovenijo kot potencialno turistično destinacijo.