Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
18.10.2017  

Konzulat RS v Viktoriji in nov častni konzul g. Eddy Alojz Kontelj

V čast nam je, da lahko naznanimo, da je bil odprt konzulat RS v Geelongu in da je bil g. Eddy Alojz Kontelj imenovan za častnega konzula RS v zvezni državi Viktorija.

G. Kontelj živi z ženo in tremi otroci v Geelongu, Viktoriji, ki je od Melbourna oddaljen približno 60 kilometrov.

Od leta 1999 je zaposlen pri William Adams Caterpillar, kjer je bil marca 2016 imenovan za generalnega direktorja. V tej funkciji sedi tudi v odboru Elphinstone Group.

Že dalj časa je aktiven politik v Avstraliji. Več kot 6 let je predstavljal skupnost Geelong kot svetnik v Svetu širšega Geelong-a. S svojimi političnimi izkušnjami namerava razviti vlogo častnega konzula RS in zagotoviti dobro promocijo Slovenije, ne samo v Viktoriji, ampak po vsej Avstraliji in drugod. Prav tako namerava sodelovati s slovensko skupnostjo, akademiki, študenti, vlagatelji, poslovneži in športnimi osebnostmi z namenom ustvarjanja trajne ekonomske, poslovne, izobraževalne, kulturne in športne povezave med obema državama.

G. Kontelj ima željo po proaktivnem sodelovanju s slovenskimi skupnostmi in klubi v Viktoriji, da bi ti uspešno delovali tudi v prihodnosti.