Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
15.06.2010  

Obvestilo o začasni prekinitvi konzularnih dejavnosti

Canberra, 13. junija 2010 - Obveščamo vas, da se mora veleposlaništvo do 1.  julija 2010 preseliti na nov naslov, kjer bo združeni sedež veleposlaništva in rezidence bodočega slovenskega veleposlanika v Canberri, saj v sedanjih prostorih veleposlaništva pogodbe ni več mogoče podaljšati.

Zaradi selitve veleposlaništva moramo začasno zaustaviti redne konzularne dejavnosti in do namestitve elektronske opreme v nove prostore veleposlaništva ne moremo sprejemati novih vlog. Prav tako do ureditve novih prostorov ne moremo opravljati konzularnih dni izven sedeža veleposlaništva. Prosimo vse zainteresirane za nujno razumevanje in potrpljenje glede začasne prekinitve konzularnih uslug veleposlaništva.

Ko dobimo soglasje protokola avstralskega departmaja za zunanje zadeve in trgovino z novo lokacijo veleposlaništva in namestimo elektronsko opremo, vas bomo o novem naslovu in konzularnih urah nemudoma obvestili. 

Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki ste se osebno na veleposlaništvu ali po pošti udeležili naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki je na pobudo Državnega zbora Republike Slovenije potekal 6. junija 2010.


Prisrčno Vas pozdravlja, 


Jure Gašparič
pooblaščeni minister 

začasni odpravnik poslov