Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
28.08.2015  

Predstavitev novega stroja slovenskega podjetja Tajfun v Avstraliji

Zastopnik za podjetje Tajfun g. Marjan Krajnc in začasna odpravnica poslov na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Canberri mag. Jana Grilc sta otvorila predstavitev novega stroja "Spike Master 1000 TFT Australia".

                                     

 

Na 110 akrov velikem posestvu Toneta Poklarja v zahodnem delu Melbourna v bližini slovenskega kluba Jadran v Diggers Rest, kjer ima Tone podjetje, žago 'Jackson Creek Saw Mill Pty. Ltd.', smo v petek, 28. avgusta 2015, bili priče predstavitve novega izuma Marjana Krajnca, ki je predstavnik slovenskega podjetja 'Tajfun' in lastnik svojega podjetja 'Typhoon Tech Pty. Ltd.'. Pred leti je tam postavil lepo skladišče. Marjan že leta uvaža iz Slovenije razne žage in stroje za obdelavo lesa. Z mnogimi leti izkušenj je naredil načrte in patentiral nov stroj za šiljenje kolcev, ki jih uporabljajo v gradbeništvu, pa tudi geodeti in graditelji cest.

                                       


Na slovesni predstavitvi nas je seveda najprej pozdravil Marjan ter nam opisal delo podjetja in inovacije na tem področju ter možnosti za uporabo teh v Avstraliji. Nato nam je spregovorila magistra Jana Grilc, odpravnica poslov Veleposlaništva Republike Slovenije v Avstraliji. Povedala nam je, da ima Slovenija na področju lesne industrije in predelave lesa velike izkušnje. Slovenija je po poraščenosti z gozdom tretja v Evropi. Slovenija in Avstralija bi lahko dobro sodelovali tudi na tem področju. Čestitala je Marjanu za podjetniške podvige in izum. Skupaj sta prerezala trak, odkrila in vklopila novi stroj 'Spike Master 1000 TFT Australia', Marjan pa je demonstriral njegovo delovanje.

 

                                       

 

Slovesne predstavitve se je udeležila tudi častna konzulka RS za Queensland, gospa Nevenka Golc-Clarke z možem Gerryjem in njegovim bratom dvojčkom Anthonyjem, priznanim imigracijskim agentom. Nevenka je povedala, da predstavlja del ekonomskega povezovanja na pobudo slovenske ambasade pred kratkim ustanovljena gospodarska zbornica Slovenije in Avstralije, Slovenian Australian Chamber of Commerce.