Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
08.10.2014  

Emi Kugler za film Odmevi časa tudi nagradi na indonezijskih festivalih

Džakarta, 8. oktobra 2014 - Celovečerni film Eme Kugler Odmevi časa je na festivalih World Film Awards in International Movie Awards v Indoneziji prejel nagrado za posebne dosežke in zlato priznanje.

 

                     

Film, ki po besedah avtorice tematizira idejo, da je največja zabloda človeka njegova iluzija, da je svoboden, je nagradi pobral tudi na festivalih v Združenih Državah Amerike.

Kuglerjeva je letos za Odmeve časa na mednarodnem filmskem festivalu Barcelona v ZDA prejela nagrado, poimenovano castell, na festivalu Accolade Global Film Competition v Los Angelesu pa nagrado za odličnost.

 

                       

 

Ustvarjalka, se bo z Odmevi časa predstavila tudi na mednarodnem filmskem festivalu v Varšavi, ki bo potekal med 10. in 19. oktobrom.

V filmu, ki je nastal v produkciji zavoda Zank, v glavnih vlogah nastopata Marko Mandić in Nataša Matjašec Rošker. V ospredju filmske zgodbe je vprašanje prisile, porazdeljene med cerkveno, posvetno in vojaško oblast, ter vprašanje predvidenih vlog, ki jih morata odigrati ženska in moški.

Ema Kugler je svojo umetniško pot začela sredi 80. let. Ustvarja v različnih umetniških disciplinah, od režije, scenaristike, scenografije, kustomografije, montaže, pa do performansov in likovnih instalacij.

 

                               

V središče svojega ustvarjanja Kuglerjeva postavlja film. Med drugim se podpisuje pod dela Hydra (1993), Obiskovalec (1995), Tajga (1996), Postaja 25 (1997), Menhir (1999), Homo erectus (2000), Phantom (2003), Le Grand Macabre (2005) in Za konec časa (2009).