Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
09.03.2011  

Zakonodajni referendum o malem delu

Spoštovane predsednice in predsedniki, urednice in uredniki, vodje slovenskih ustanov in medijev, dragi prijatelji!

Iz Slovenije smo prejeli gradiva za nov referendum, tokrat gre za Zakonodajni referendum o malem delu. Objavljen je na naslednji spletni strani: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201110&stevilka=376.

Potekal bo v nedeljo, 10. aprila 2011.

Tako kot vedno, bo v Avstraliji mogoče voliti na Veleposlaništvu RS v Canberri (26 Akame Circuit, O'Malley 2606) med 9. in 17. uro, po pošti ali pač v Sloveniji, če bi se v času referenduma nahajali tam.

Veleposlaništvo bo v kratkem prejelo volilni imenik, registrirani volivci pa lahko zahtevate popravek vašega naslova oziroma drugih osebnih podatkov.

Če imate stalno bivališče v Avstraliji (oziroma Novi Zelandiji) oziroma prejemate volilno gradivo na vaš tukajšnji naslov, in bi želeli glasovati po pošti ali v Sloveniji, morate to pravočasno sporočiti na Državno volilno komisijo (najpozneje do 26. marca 2011) in sicer na elektronski naslov »rvk(at)gov.si« ali na faks: 0011 386 1 4331 269.

Prilagamo obrazec zahteve za glasovanje po pošti, ki ga lahko posredujete zainteresiranim volivcem - ti naj obrazec izpolnijo in ga po faksu ali elektronski pošti pošljejo na zgornji naslov.

Prav tako prilagamo obrazec zahteve za glasovanje na Veleposlaništvu za tiste osebe, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji, pa bi radi glasovali v tujini.

Obenem vas obveščam, da ostajam v Avstraliji do 30. junija 2011, ko se dokončno vračam v Slovenijo. Zamenjal me bo prvi veleposlanik Republike Slovenije v Avstraliji. Ime še ni znano. V upanju, da se pred tem še vidimo, vas zaenkrat lepo pozdravljam!

dr. Zvone Žigon
Začasni odpravnik poslov

Priloge: