Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
07.07.2017  

Sprejem v slovo svetovalnki na Veleposlaništvu RS v Canberri Jani Grilc in v dobrodošlico novemu namestniku vodje misije, Andreju Kralju

6. julija 2017 je Veleposlaništvo RS v Canberri gostilo sprejem v slovo dosedanji kolegici Jani Grilc in v dobrodošlico novemu namestniku vodje misije, Andreju Kralju.

Jano bomo pogrešali ne le kot izjemno delovno in navdihujočo članico naše male ekipe, pač pa tudi kot dobro prijateljico. Tekom štirih let je vzpostavila številne nove diplomatske, gospodarske in prijateljske odnose in prispevala k izpeljavi mnogih  projektov veleposlaništva.

Andrej je bil prijazno sprejet s strani sodelavcev na veleposlaništvu,  kolegov diplomatov, častnih konzulov Republike Slovenije in ostalih prijateljev veleposlaništva. Z našo in  njihovo podporo bo tako lahko uspešno  nadaljeval s krepitvijo odnosov med Slovenijo in Avstralijo ter ostalimi državami naše akreditacije.

Zahvaljujemo se vsem, ki so bili na ta dan z nami, še posebej pa  našim častnim konzulom, Adrianu Vatovcu, Nevenki Golc Clarke in Vice konzulu Marku Starihi, ki so prav za ta dogodek pripotovali iz mest Brisbane, Adelaide in Sydney.

 

 

 

Veleposlanica Helena Drnovšek Zorko med uvodnim govorom.

 

Jana Grilc med poslovilnim govorom.

Andrej Kralj, nov svetovalec na Veleposlaništvu v Canberri.

  

 

 

Po zaključku sprejema.