Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
29.10.2018  

Veleposlanik Rifelj obiskal mesto Perth

Canberra, 29. oktober 2018 – Veleposlanik Jure Rifelj je bil skupaj z drugimi veleposlaniki držav članic EU v Avstraliji in vodjo Delegacije EU v Avstraliji od 24. do 26. oktobra 2018 na obisku v Perthu, glavnem in največjem mestu države Zahodna Avstralija. Namen obiska je bil preučitev možnosti za poglobitev gospodarskega, znanstvenega in kulturnega sodelovanja.

Veleposlanike EU sta sprejela guverner Zahodne Avstralije Kim Beazley in premier Mark McGowan, ki so ga spremljali tudi nekateri ministri iz zahodnoavstralske vlade. Na obeh srečanjih so bili predstavljeni razvojni potenciali Zahodne Avstralije, ki je eno od najbolj bogatih območij z rudninami in redkimi minerali na svetu.

Delegacija držav EU se je srečala tudi s predstavniki poslovne, znanstvene in kulturne skupnosti v Zahodni Avstraliji. Na teh srečanjih so predstavniki omenjenih skupnosti predstavili trenutne aktivnosti na svojih področjih in nakazali možnosti za sodelovanje.

Poleg navedenih srečanj so si EU veleposlaniki ogledali tudi satelitsko postajo Evropske vesoljske agencije (ESA), ki je locirana v Zahodni Avstraliji (New Norcia) in se seznanili z njenim pomenom za evropski vesoljski program.

Srečanje z  guvernerjem Beazleyem                                Srečanje s premierom McGowanom