Veleposlaništvo RS Canberra /Konzularne informacije /Vizumi /

Vizumi

Vizum je potreben.

Work and Holiday (462 visa) Podaljšanje Vizuma

Imetniki Working Holiday vize imajo sedaj možnost ostati v Avstraliji še eno dodatno leto. Od 18. novembra 2016 naprej se lahko imetniki vize Work and Holiday Subclass 462 ponovno prijavijo za podrazred 462, v kolikor so opravljali določena dela v regionalni Avstraliji. To delo mora trajati najmanj 3 mesece v okviru prvega pridobljenega vizuma podrazred 462, po 18. novembru 2016. Te spremembe so skladne z vladnim dokumentom White Paper o razvoju severne Avstralije. Specifična dela naj bi bila opravljena znotraj oddelkov kmetijstva, gozdarstva, ribištva, turizma in gostinstva v Severnem teritoriju in severnih delih Zahodne Avstralije in Queenslanda.

Možnost dela v drugem zaporednem letu je bila na voljo v preteklosti imetnikom 417 vize, sedaj pa je na voljo tudi imetnikom vizuma 462. Trenutno je ta možnost dostopna 16 narodom in med njimi je tudi Slovenija.

Vizum ni potreben za obdobje 3 mesecev oziroma do 30 dni na otokih, ki pripadajo Novi Zelandiji.

 Slovenskim državljanom vizum ni potreben do 90 dni. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v Malezijo.

 Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za turistična potovanja do 30 dni. 

 

 

 

TUJCI, KI ŽELIJO POTOVATI V SLOVENIJO


Dne 21. 12. 2007 je Slovenija vstopila v t.i. Schengensko območje.
Vloga za izdajo vizuma se poda osebno na Veleposlaništvu RS v Canberri. 15. 5. 2014 je Veleposlaništvo RS v Canberri vstopilo v VIS sistem v katerem se v postopku sprejema vizne vloge zajamejo tudi prstni odtisi.

Za seznam dokumentov potrebnih za izdajo vizuma in preostale informacije se lahko obrnete na konzularni oddelek veleposlaništva.

Za državljane Avstralije
Vizum za bivanje v Sloveniji do 90 dni ni potreben. Za daljše bivanje je potrebno podati vlogo za dovoljenje za prebivanje.

Za državljane Nove Zelandije
Vizum za bivanje v Sloveniji do 90 dni ni potreben. Za daljše bivanje je potrebno podati vlogo za dovoljenje za prebivanje.


Za dodatne informacije se lahko obrnete na konzularni oddelek veleposlaništva.