Veleposlaništvo RS Canberra /Indonezija /

Indonezija

O Indoneziji (Wikipedija)

 

MZZ - konzularne informacije

Povezave na spletne strani v angleškem jeziku:
EU delegacija v Indoneziji

 

Vstop v državo


S 23. 9. 2015 je bila ukinjena vizumska obveznost za slovenske državljane za vstop v Indonezijo za turistična potovanja do 30 dni.
Za turistična potovanja, ki so daljša od 30 dni morajo za celotno obdobje bivanja v Indoneziji pridobiti ustrezno plačljivo vizo. Brezplačno vizumsko potovanje ne more biti podaljšano oz. kombinirano s katerokoli drugo plačljivo vizo. Vsak dan prekoračitve veljavnosti vize se sankcionira.

Vizumska obveznost za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov je bila ukinjena z 2.6.2012.

Državljani Indonezije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo (razen za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov).

Na podlagi sporazuma med Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Avstrije in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije lahko tujci, ki živijo v Indoneziji, za vizum za vstop v Republiko Slovenijo zaprosijo na:
Veleposlaništvo Republike Avstrije v Djakarti
44, Jalan Diponegoro
Djakarta
Indonezija
Poštni naslov: P.O.B. 2746, Jakarta 10001
T: (+) 62 21 31 93 81 01
    (+) 62 21 31 93 80 90
F: (+) 62 21 39 04 927
E: jakarta-ob(at)bmeia.gv.at
WWW: www.aussenministerium.at/jakarta
           www.austrian-embassy.or.id

 


28.3.2017
Letališki uslužbenci opomnjeni, da morajo podrobnejše pregledovati električne naprave – Indonezijska vlada je opozorila letališke uslužbence na izvajanje natančnega pregleda nad elektronskimi napravami, ki jih potniki nesejo v kabino. Vlada ni izdala prepovedi za prenosne računalnike in ostale elektronske naprave v kabinah, kot so jih US in UK.

 

Konzularna zaščita

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko-konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije v državi.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te predele države odsvetujemo turistična in druga potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vožnja po cesti

Za vožnjo po Indoneziji potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje. Disciplina na cesti je zelo slaba, poleg tega je na cestah ogromno vozil. Zaradi velikega števila prometnih nesreč, svetujemo najem osebnega voznika ali najem avtomobila z voznikom.

Potovalno in zdravstveno zavarovanje

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.