Veleposlaništvo RS Canberra /Izredni dogodki /COVID - 19 /

Povzetek ukrepov po državah akreditacije glede COVID-19:

Avstralija:  Od 20.3.2020 je vstop v državo prepovedan za vse potnike z izjemo državljanov in stalnih rezidentov AU (tranzit preko AU letališč je za tujce mogoč samo preko posebnih dovoljenj). Priporočamo, da potniki spremljajo naslednji povezavi za zadnje informacije glede aktualnih razmer in uvedenih ukrepov:

https://www.homeaffairs.gov.au/news-media/current-alerts/novel-coronavirus

https://www.health.gov.au/health-topics/novel-coronavirus-2019-ncov
 

Nova Zelandija: od 20.3.2020 je vstop v državo prepovedan z vse potnike z izjemo državljanov in stalnih rezidentov NZ. Notranji leti so dovoljeni za vse tujce, ki se z južnega otoka preko Aucklanda (severni otok) vračajo v domovino. Priporočamo, da potniki spremljajo naslednjo povezavo za zadnje informacije glede aktualnih razmer in uvedenih ukrepov: 

https://www.immigration.govt.nz/about-us/media-centre/news-notifications/coronavirus-update-inz-response  

Indonezija: Tujcem je od 2.4.2020 prepovedan vstop v državo. Izjeme so diplomati in stalni rezidenti, ki morajo ob prihodu predložiti zdravstveno potrdilo in preživeti 14 dni v karanteni. Uradne informacije indonezijskih oblasti o potovalnih restrikcijah so na voljo na naslednji povezavi: https://www.imigrasi.go.id/

Malezija: Tujcem je od 18.3.2020 prepovedan vstop v državo. Uradne informacije malezijskih oblasti v zvezi s korona virusom so na voljo na naslednji povezavi:

http://www.moh.gov.my/index.php/pages/view/2019-ncov-wuhan