Veleposlaništvo RS Canberra /Izredni dogodki /COVID - 19 /

Povzetek ukrepov glede COVID-19 po državah akreditacije:

Avstralija:  

Od 20.3.2020 je vstop v državo prepovedan za vse potnike z izjemo državljanov in stalnih rezidentov AU (tranzit preko AU letališč je za tujce mogoč, v kolikor je čas čakanja na povezovalni let krajši od 8 ur; če je tranzit daljši od 8 ur, je treba zaprositi za tranzitno vizo oz. v zveznih državah New South Wales in Queensland še za posebno dovoljenje). Od 25.3.2020 je državljanom AU prepovedan izhod iz države (dvojni državljani morajo za izhod pridobiti dovoljenje na naslednji povezavi: https://immi.homeaffairs.gov.au/help-support/departmental-forms/online-forms/covid19-enquiry-form). Vstop v Zahodno Avstralijo je dovoljen samo rezidentom. Vsi, ki ob prehodu notranjih meja vstopijo v Južno Avstralijo, Tasmanijo, Severni teritorij in Queensland, morajo v 14 dnevno samoizolacijo.

Priporočamo, da potniki spremljajo naslednji povezavi za zadnje informacije glede aktualnih razmer in uvedenih ukrepov:

https://www.homeaffairs.gov.au/news-media/current-alerts/novel-coronavirus

https://www.health.gov.au/health-topics/novel-coronavirus-2019-ncov
 

Nova Zelandija: od 20.3.2020 je vstop v državo prepovedan za vse potnike z izjemo državljanov in stalnih rezidentov NZ. 14.5.2020 je NZ prešla s tretje na drugo stopnjo omejevalnih ukrepov, s čimer so bile odpravljene omejitve v notranjem prometu. Leti proti Evropi so trenutno na voljo samo s tranzitom preko Avstralije. Tranzit preko avstralskih letališč je za tujce mogoč, v kolikor je čas čakanja na povezovalni let krajši od 8 ur; če je tranzit daljši od 8 ur, je treba zaprositi za tranzitno vizo (https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/transit-771) oz. v zveznih državah New South Wales in Queensland še za posebno dovoljenje.

Priporočamo, da potniki spremljajo naslednjo povezavo za zadnje informacije glede aktualnih razmer in uvedenih ukrepov: 

https://www.immigration.govt.nz/about-us/media-centre/news-notifications/coronavirus-update-inz-response  

Indonezija: od 2.4.2020 je vstop v državo prepovedan za vse potnike z izjemo državljanov ter stalnih in začasnih rezidenotov, ki morajo ob prihodu predložiti zdravstveno potrdilo in preživeti 14 dni v karanteni. Vse oblike transporta znotraj Indonezije so močno omejene, kar vključuje tudi notranje lete s povezavami do izhodnih mednarodnih letov iz Jakarte. Tujci morajo pred vkrcanjem na notranji let do Jakarte predložiti negativni izvid COVID testa in pismo podpore veleposlaništva.  

Uradne informacije indonezijskih oblasti o potovalnih restrikcijah so na voljo na naslednji povezavi: https://www.imigrasi.go.id/

Malezija: od 4.5.2020 do 9.6.2020 v Maleziji velja pogojno zaprtje z omejitvijo gibanja po vsej državi. Tujcem je od 1.6.2020 dovoljen vstop v Malezijo po predhodni odobritvi pristojnega veleposlaništva Malezije (za Slovenijo VP Malezije v Budimpešti). Ob vstopu je obvezna karantena 14 dni na lastne stroške v posebej določenih hotelih.

Uradne informacije malezijskih oblasti v zvezi s COVID-19 so na voljo na naslednji povezavi:

http://www.moh.gov.my/index.php/pages/view/2019-ncov-wuhan